DENiZ YILDIZI

Join the forum, it's quick and easy

DENiZ YILDIZI
DENiZ YILDIZI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan açıklama

Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan açıklama Empty Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan açıklama

Mesaj tarafından Rıza ZELYUT 2008-06-21, 02:49

T.C. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan Sayı: CO1.0.ÖKM.032-59 ve 19/06/2008 tarihli aşağıdaki açıklamayı aldık. Olduğu gibi yayımlıyoruz:
Güneş Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne 17 Haziran 2008 Tarihli Gazetenizde Rıza ZELYUT imzalı makalede Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak benim Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan randevu alarak türban konusunda yapılan Anayasa değişikliklerine ilişkin olarak çıkarılan Yasa'dan vazgeçilmesi ya da veto edilmesi gerektiğini konusunda görüşme yaptığım şeklindeki haber ve yorumlarınızın gerçekle bir ilgisi bulunmamaktadır.
Yazıda belirtilen konularla ilgili ne Sayın Cumhurbaşkanı ile ne de Sayın Başbakanla bir görüşmem sözkonusu değildir. Anayasa'da yapılan değişikliğin hazırlık süreci de dahil olmak üzere çeşitli davetlerde protokol gereği bulunmam nedeniyle adı geçen makam sahipleriyle ayaküstü görüşme dışında özel bir görüşmem ve düşünce aktarmam varit olmamıştır.
Siyasi platformda yaşandığını iddia ettiğiniz bir çekişmenin içinde bir mahkeme başkanının bulunması akılla mantıkla izahı mümkün olmayan bir davranıştır. Son günlerde mahkemenin önünde bakılmakta olan davalarla bağlantılı olarak Mahkeme Başkan ve üyeleri üzerinde spekülasyonlar yaratılarak arzu edilen sonuçlara ulaşma gayretleri Mahkememizi yıpratmak dışında hiçbir kimseye fayda sağlamayacaktır.
Gerek Mahkememiz, gerekse görülmekte olan davaların tarafları nezdinde tereddüt ve şüphe uyandıracak ya da tarafsızlık konusunda olumsuz sonuçlar doğuracak bu tür yayınların sorumlu yayıncılık anlayışıyla bağdaşmayacağı açıktır.
Yaptığım bu açıklamaların kamuoyuna duyurulmasını önemle rica ederim.
Sevgi ve selamlar.
Haşim KILIÇ
Anayasa Mahkemesi Başkanı'

Bülent Özbudun
Kimdir bu Bülent Özbudun diye düşünmeyin. Onu çok iyi tanıyorsunuz. Bülent Özbudun; Bülent Arınç ile Prof. Dr. Ergun Özbudun'un karışımından oluşan kişiliktir.
Bülent Arınç'ın görevini şimdi Ergun Özbudun üstlendi.
Anayasa Mahkemesi'ne o saldırıyor.
Bunu da hukuki terimlerle yaparak açtığı savaşı masum ve haklı gibi gösteriyor.
Zaten Zaman Gazetesi'nde yazıyor.
Fethullahçıların kalesinde...
Anayasa Mahkemesi'nin aldığı son kararla ilgili olarak esip gürlerken; 'Mahkeme, sınırı aşmıştır; karar yanlıştır!' diyor.
Ben bu Bülent Özbudun'a soruyorum:
n Anayasa'nın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen 2. maddesini değiştiren AKP düzenlemesine karşı, anayasanın bu temel hükmünü kim savunacaktı?'
AKP hükümeti; 'Benim parmak üstünlüğüm var. Ben değiştirilemez madde kabul etmem.' diyerek değiştirilemez hükümleri yok etmeye kalktığında ona kim dur diyecek?'
Eğer AKP iktidarının anayasanın değiştirilemez hükümlerini değiştirmesini, Anayasa Mahkemesi engellemez ise asker mi engelleyecek? Yoksa halk sokaklara dökülüp anayasayı yok saymaya kalkışan iktidarla savaşa mı girişecek?
Bay Bülent Özbudun; şımarık iktidarın parmak çoğunluğu ile var olan anayasayı ortadan kaldırma hakkı olduğunu ileri sürerken; yasadığışı çoğunluk diktatörlüğünü savunmuş olmuyor mu?
Demokrat Parti Başbakanı Adnan Menderes de bir zamanlar TBMM'deki çoğunluğuna bakarak; 'Siz isterseniz Hilafeti bile geri getirirsiniz!' buyurmuştu. Bülent Özbudun'ların fikri de rahmetli Menderes'in bu tavrının devamı olmuyor mu?
Ergun Özbudun'a Bülent Arınç kimliğini yakıştırırken; aslında Bülent Arınç'a haksızlık ettiğimi bile düşünmeye başladım. O hiç değilse dobra dobra birisi. Bu, saman altından su yürütüyor. Bilimsel üslup kullanarak bilimi bile tarikatçilerin emrine veriyor.
Değer mi sayın profesör değer mi?
Sizi yetiştirip yücelten cumhuriyete ihanet etmeğe değer mi?
Rıza ZELYUT
Rıza ZELYUT
ALTIN ÜYE
ALTIN ÜYE

Erkek
Meslek : yazar
Öğrenim Durumu : yazar
Kişisel Mesaj : zelyut@gunes.com
Aldığı Teşekkür : 20

- Similar topics